Tromsø, Sommarøy og Senja

Tromsø, Sommarøy og Senja
Tromsø, Sommarøy og Senja
Tromsø, Sommarøy og Senja
Blåisvannet
Senja
Tromsø, Sommarøy og Senja
Tromsø, Sommarøy og Senja

 Tromsø, Sommarøy og Senja – 3 perler i nord
– Yoga og fjellturer i vakkert landskap

 

(Bente Kristensen og Ann-Christin Hansen arrangerer denne reisen i samarbeid med Jomfrureiser)

6. – 12. august 2021

 

På denne rundreisen kombinerer vi tre vakre steder i nord: Tromsø, Sommarøy og Senja.

Vi starter med to dager i Tromsø hvor vi blant annet går en tur opp til Fløya hvor vi kan nyte utsikten over denne vakre byen. Vi drar til Lyngen for å gå tur til Blåisvannet som får sin blåfarge fra smeltevannet fra Lenangsbreen. Denne breen har blitt mindre med årene, men det er fortsatt noe is igjen. Vannet er kaldt og klart med en intens blåfarge og for de ekstra tøffe er det forfriskende med et bad her. Dette er en vakker oase hvor vi kan slappe av før vi tar turen tilbake til Tromsø.

Etter to dager i Tromsø går turen videre til vakre Sommarøy. Noen sammenligner Sommarøy med Karibien, mens andre sier det er Lofoten i miniatyr. Her er det vakre strender og flotte fjell. Vi fyller dagene med yoga, turer og avslapping. Det er også mulig å leie kajakk for de som ønsker det.

Etter to netter på Sommarøy tar vi ferge til den, for mange, uoppdagede perlen Senja. Senja har øde strender, majestetiske fjell og kan lett beskrives som norsk natur på sitt vakreste. Her skal vi bo i idylliske Hamn omgitt av vakre øyer og fjell. Vi går fjelltur, gjør yoga og nyter vakker natur.

Denne turen passer for deg som trives i mektig natur og liker å gå i fjell og terreng. Vi har valgt ut fine topper og turer som passer for de fleste. Det blir en del morgenyoga for å tøye og klargjøre fjellmusklene for de som ønsker det.

 

PRIS: 13,500,-

Inkludert:

 • Transport og frakting av bagasje (i biler) mellom overnattingsstedene/ferge
 • Transport til/fra alle turene
 • 6 overnattinger på idylliske steder i Tromsø, Sommarøy og Senja
 • Deilig lokal frokost hver dag
 • Velkomstmiddag i Tromsø
 • Nydelige fjellturer i fantastisk natur
 • Yoga ved majestetiske fjell
 • Liten gruppe med 2 turledere som tar godt vare på gruppen
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Ikke inkludert:

 • Måltider – lunsj og middag
 • Reise tur/retur Tromsø – kan bestilles via Jomfrureise på forespørsel.

MER INFORMASJON
Kontakt Bente Kristensen på 926 17 106 eller bentekristensen@rocketmail.com

PÅMELDING
Påmelding gjøres til Jomfrureiser: https://www.jomfrureiser.no/yoga-og-fjelltur-i-nord-norge

PROGRAM

Dag 1

Vi møtes i resepsjonen på The Edge klokka 1530.

Vi kjører til parkeringsplassen til Fløya/Fjellheisen og går opp Sherpatrappene (1203 trappetrinn) til toppen av Fjellheisen. Her har en fantastisk utsikt over Tromsø. Det er en cafe her hvor en kan kjøpe mat og drikke for de som ønsker det. Alternativt kan en gå videre oppover til Fløya herfra. Dersom en ikke ønsker å gå kan en ta Fjellheisen opp og/eller ned.

På kvelden bestiller vi bord på restaurant så kan de som vil bli med.

Dag 2

Denne dagen går turen til spektakulære Lyngen (vi kjører først i ca. 45 minutter og tar deretter ferge) hvor vi går tur til fantastiske Blåisvannet (ca. 2,5 timer t/retur i relativt lett men steinete terreng). Blåisvannet får sin blåfarge fra smeltevannet fra Lenangsbreen. Denne breen har blitt mindre med årene, men det er fortsatt noe is igjen. Vannet er kaldt og klart med en intens blåfarge og for de ekstra tøffe er det forfriskende med et bad her – husk i så fall bikini og håndkle.

På kvelden bestiller vi bord på restaurant så kan de som vil bli med.

Dag 3

Morgenyoga før frokost.

Vi kjører til Sommarøy/Hillesøy (ca. en time fra Tromsø) og bor på Sommarøy Arctic hotell. Før vi kommer til Sommarøy stopper vi og går tur til Ørnfløya. Dette er en kort og enkel tur (under en time t/retur) hvor en virkelig får valuta i form at en fantastisk utsikt over Sommarøy og Hillesøy. Vi spiser matpakkene våre på toppen og nyter utsikten.

Vi bestiller bord i restauranten på hotellet om kvelden.

Dag 4

Morgenyoga før frokost.

Etter frokost går vi tur til Hillesøytoppen (211 moh). Dette er en liten, men nydelig topp. Turen begynner med en bratt sti oppover. På den første delen er det satt opp jernstenger med tau imellom. Når vi kommer til toppen får vi en fantastisk utsikt til Sommarøy, Hillesøy og storhavet. Vi går deretter langs ryggen av fjellet og nyter utsikten (veldig fint terreng å gå i). Før vi går ned på sørsiden finner vi et fint sted hvor vi kan spise matpakkene våre.

Dagen kan ellers brukes til flere turer, leie av kajakk eller avslapping på en av de vakre strendene.

Vi bestiller bord i restauranten på hotellet om kvelden.

Dag 5

Vi kjører til Brensholmen og tar første ferge til Botnhamn på Senja. Herfra kjører vi til Husfjellet (635 moh). Dette er en av Dronning Sonja sine favoritter på Senja. Husfjellet er et svært tilgjengelig fjell som gir en spektakulær utsikt. Turen tar ca. 3 timer t/retur. Stigningen er jevn og stien tydelig. Det blir etter hvert mer stein, men fjellterrenget er snilt. Den siste biten fra toppen av Husfjellet langs en liten travers og ut til kanten av fjellet, kan for noen oppleves som litt skummel, men utsikten er til gjengjeld spektakulær.

Når vi er nede igjen kjører vi videre til Hamn hvor vi skal bo i to netter.

Vi bestiller bord i restauranten på hotellet om kvelden.

Dag 7

Morgenyoga før frokost.

Vi går tur opp til Sukkertoppen (456 moh) hvor vi igjen får en nydelig utsikt. Turen tar ca. 3 timer t/retur. Den første delen går i enkelt terreng. Den siste biten opp mot toppen er ganske bratt. Stien går i sikksak oppover fjellsiden og det har blitt satt opp kjetting som man kan benytte seg av i det bratteste området. En kan velge å gå helt til toppen eller bare deler av turen. En har nydelig utsikt selv om en ikke går helt til topps.

Dersom en ikke ønsker å gå fjelltur kan en slappe av på Hamn eller booke fisketur, kajakktur, strandtur eller boblebad/badstu gjennom hotellet.

Vi bestiller bord i restauranten på hotellet om kvelden.

Dag 8

Morgenyoga før frokost.

Vi kjører tilbake til Tromsø og er der senest klokka 18.

Tromsø, Sommarøy og Senja
Tromsø, Sommarøy og Senja
Tromsø, Sommarøy og Senja
Tromsø, Sommarøy og Senja
Tromsø, Sommarøy og Senja
Tromsø, Sommarøy og Senja
Sommarøy