Hei. Jeg føler at livet er helt ok, men jeg kunne tenke meg å kjenne på lykkefølelsen litt oftere. Har du tips til enkle grep jeg kan ta for å få litt mer glede i livet? Hilsen Andreas

Hei Andreas. Lykkefølelsen er veldig viktig, og individuell. Her er imidlertid en liste med forslag til hva du kan gjøre for å bli gladere.

  1. Skriv en liste over alt som gir deg glede. Det kan være alt fra å nyte en kopp kaffe, gå tur med en venn eller planlegge en reise. Begynn så å fylle hverdagen din med det som gjør deg glad. Det kan være lurt å planlegge litt i begynnelsen, og skriv gjerne det du skal gjøre inn i kalenderen din slik at det faller naturlig å gjennomføre det.
  1. Vær mer til stede i livet ditt, og finn gleden i de små detaljene. Ofte lar vi livene våre passere oss forbi uten at vi legger merke til alle de tingene som faktisk gjør livet verdt å leve .
  1. Bli bevisst hva du er takknemlig for. Når du legger deg om kvelden, gjør det til en vane å ramse opp minimum fem ting du er takknemlig for.
  1. Gled andre. Gi et kompliment til en som ikke forventer det, bli besøksvenn gjennom Røde Kors eller hjelp en venn med å flytte. Å hjelpe andre gjør oss lykkeligere, viser studier.
  1. Når du våkner om morgenen; spør deg selv hva du gleder deg til. Bestem deg for at dette kommer til å bli en bra dag. Det du fokuserer på får du mer av.
  1. Dersom du er glad i musikk kan du lage en spilleliste med sanger som gjør deg glad.
  1. Vær snill med deg selv.

Studier viser også at du blir gladere dersom du trener, får nok søvn, mediterer, reduserer stress og tilbringer tid med venner og familie. Dersom du ønsker enda mer inspirasjon til hvordan få mer glede i livet ditt, kan du gjøre som meg og melde deg på seminaret ”The secrets of being happy” med Dr. Richard Bandler, 3. – 5. mai i Oslo. Mer informasjon finner du på www.metaresource.no.

Hilsen Bente Kristensen

Coach og instruktør i Mindfulness