Yoga, trening, kultur og strandliv på Sri Lanka

 NB – På grunn av coronasituasjonen må vi avvente å arrangere tur til Sri Lanka. Mer informasjon kommer etter hvert. 

Kultur, strandliv, yoga, og trening på Sri Lanka
(reise i samarbeid med Jomfrureiser)

31. oktober til 12. november 2020


Bli med oss på en eksotisk reise til vakre Sri Lanka i november. Når dagene er korte, mørke og kalde i Norge er det perfekt å reise østover til sol og varme. Til vakre strender, asurblått hav, palmetrær, vennlige mennesker og en spennende kultur. Til varm sand mellom nakne tær, lyden fra bølgene fra havet og ro fra hverdagsmas og jag. Endelig egentid i velbehag. Hvor sansene danser i møte med en ny verden, av smak og lukt fra krydder og frukt. Våre ledere Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen gleder seg til å dele sine kunnskaper med deg!

 

Oppdag Sri Lanka: 

Sri Lanka er ikke så stor i størrelse, men stor på opplevelser og sjarm. Landet er blant annet kjent for sine endeløse strender, gjestfrihet, vakre templer, teplantasjer, fjell, jungel, yrende dyreliv, curry, naturopplevelser og behagelige tropiske klima.  Sri Lanka har vært underlagt Portugal, Nederland og Storbritannia, og landet ble først uavhengig i 1948. Sri Lanka gjennomgikk en 26 år lang borgerkrig fra 1983-2009. Siden det ble fred har landet blitt et ettertraktet reisemål, men Sri Lanka er på mange måter fremdeles urørt.

 

Om reisen og innhold:

Vi starter med 4 dagers rundreise og får med oss spennede kultur og natur. Ut på tur med elefanter, togreise fra Kandy til Ella og ikke minst klatre til topps på Sigiriya, en magisk stein som ligger midt ute i jungelen og stiger 200 meter til værs. Vi vil også besøke den nasjonale krydderhagen i Matale, hvor vi vil få en omvisning av de tradisjonelle Sri Lankiske krydderplantene som dyrkes her. Vi vil besøke det som en gang var den gamle hovedstaden på Sri Lanka, byen Kandy. Her vil vi få en guidet tur gjennom byen, hvor vi kan se den gamle jernbanestasjonen, edelstenmuseet og se tradisjonelle Sri Lankiske dansere fra Kandyan Arts & Cultural Centre fremføre et flott show for oss.

På slutten av vår fire dagers rundreise vil vi besøke Galle, en havneby i den sørlige provinsen på Sri Lanka. Her vil vi besøke fortet og gamlebyen. På vei til Galle skal vi også besøke en teplantasje, hvor noe av verdens beste te blir laget. Her kan vi være med på plukking av teblader før vi besøker selve fabrikken. Her vil de ansatte forklare prosessen med fermentering, rulling, tørking, skjæring, sikting og sortering av te.

Etter rundreisen drar vi til yogavillaen vår, hvor vi skal bo i en hel uke og nyte livet. Her vil det være daglig yogaøkter og annen trening. Det vil også bli nok av egentid de ulike dagene til å utforske nærligende områder. Og masse tid til sol, vakre sterender og bading = ferie!

Her skal vi bo: 

De første 3 nettene vi er på rundreise bor vi på ulike hoteller før vi kommer til Galle hvor vi skal oppholde oss samme sted den neste uka. Her bor vi i en sjarmerende villa i kolonistil like ved stranden. Stedet har en egen shala hvor vi skal praktisere vår yoga og mindfulness. Det ayurvediske preget, den sunne maten, atmosfæren oog også massasjen du kan unne deg her vil deg innblikk i hva en helhetlig og balansert livsstil kan være. Du kan sitte på balkonen og iaktta bølgene som ruller innover stranden, stjernehimmelen, landsbylivet eller de gamle togene som passerer forbi. Du kan krølle deg sammen og lese en bok i en hengekøye i skyggen av et tre eller ta deg dukkert i svømmebassenget eller i sjøen.

Vi får en veldig autentisk opplevelse av Sri Lanka ved å bo her med hva det innebærer av lyder og andre sanseinntrykk. Det er ett par hunder, en katt og en ku som bor sammen med oss og det gjøre eieren av villaen også. Eieren er svært behjelpelig med å arrangere transport, turer og alt annet vi trenger hjelp med. Han blir gjerne med på utflukter og låner bort bil med sjåfør ved behov.

Vi disponerer hele denne villaen med 10 rom. Det er rom med god plass til to separate senger og 3 rom som kan benyttes til singelbruk. Rommene er av varierende størrelse og standard men alle med sin sjarm. For å gjøre det mest rettferdig vil de som bestiller først få de største rommene. Alle rom har myggnetting og vifter.

 

Hikkaduwa og Galle:

Yogavillaen vår ligger mellom Hikkaduwa og Galle. Hikkaduwa er kjent for vakre strender, surfing, snorkling, dykking og skilpadder, og er en favoritt for besøkende til Sri Lanka. I Hikkaduwa finner du hyggelige strandrestauranter, barer, templer og shoppingmuligheter. Restaurantene serverer deilig sjømat. På 70-tallet var Hikkaduwa kjent som et hippi-paradis. Stedet har en deilig avslappende atmosfære selv om det også er liv og røre der. 

Kystbyen Galle er vel verdt et besøk. Å vandre rundt i Fort Galle, som har plass på Unescos verdensarvliste, er som å reise tilbake i tid. Stedet er full av historie, spennende arkitektur, restauranter, små butikker og trange gater. Du finner moskeer, templer og kirker, og du kan vandre på murvollene rundt hele byen og iaktta folkelivet. Det er også spennende å besøke fiskemarkedet ved stranden i Galle. På stranden kan du se fiskerne i arbeid.

 

Yoga og trening på reisen:

Vi vil praktisere dynamisk vinyasa/asthanga yoga, rolig Mediyoga og mindfulness samt ulike treningsformer som får pulsen opp. Du trenger ingen forkunnskap om yoga eller andre treningsformer, vi tilpasser til alle. Du velger selv hva du ønsker å delta på. 

Det blir en fin balanse mellom aktivitet og hvile, og det blir tilstrekkelig med egentid du selv kan disponere som du ønsker. Rammene for reisen er at alle som reiser skal føle seg trygge og ivaretatt samt at vi skal ha det gøy sammen. 

 

Reisen passer for deg som:

–    Vil oppleve sol, varme og sand mellom tærne i november
–    Oppleve en ny kultur, vennlige mennesker og vakre omgivelser
–    Trenger ro og fokus på deg selv i en hektisk hverdag
–    Er nysgjerrig på yoga eller vil videreutvikle din egen praksis
–    Liker å reise i mindre gruppe (vi blir maks 18 personer)
–    Har et åpent sinn, er vennlig og inkluderende og ikke tar ting så høytidlig

 

Våre ledere:

Ann-Christin Hansen har bred utdanning i ernæring, coaching, kommunikasjon og pedagogikk. Erfaring fra legemiddelbransjen og treningsbransjen. Jobber nå som foredragsholder og coach i privat- og bedriftsmarkedet. Foreleser om kosthold, kommunikasjon og selvledelse. Hun har utviklet EQU konseptet og matproduktene som er ett resultat av at hun selv har opplevd utfordringer med helsa. 
Ann-Christin har en ekstra lidenskap for maten og mennesket! 

Bente Kristensen er NLP-coach, helsecoach, mindfulness-instruktør, Mediyoga-instruktør samt Mediyoga stress og utbrent coach. I tillegg har hun 8 års universitetsutdanning innen internasjonale forhold, PR og kommunikasjon. Bente driver firmaet Livsendring, og tilbyr coaching, mental trening og kurs. Hun elsker å reise, og hun brenner for å dele sin passion med flere mennesker.

Vi gleder oss til å hilse deg velkommen!

 

Pris: 29,950

 Inkludert i reisen

  • Fly tur/retur Oslo – Colombo med flybytte 1 gang
  • Bagasje og mat ombord
  • 3 netter i delt hotellrom på rundreisen
  • Alt inkludert som nevnt i programmet med entreer/guider
  • 7 netter i delt dobbeltrom i privat villa med egen kokk
  • Frokost og middag daglig
  • Daglige yoga- og treningsøkter ved villaen
  • Foredrag og motivasjon
  • Sosialt fellesskap med andre jenter
  • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

 

Spørsmål?
Ta kontakt med Bente Kristensen på 92617106 eller bentekristensen@rocketmail.com

 

Program


Dag 1: 

Avreise fra Oslo, Gardermoen med mellomlanding og flybytte i Doha. Ankomst morgenen etter. 

Dag 2:

Ankomst Colombo  og start på vår flotte reise på Sri Lanka. Denne første dagen besøker vi Millennium Elephant Foundation, og får en fascinerende elefantsafari til fots. 
Her får vi også være med å mate, bade og dusje elefantene. Dette er en spesiell tur hvor vi virkelig kommer på nært hold med disse utrolige dyrene. 
Vi sjekker inn på et hotell i Dumbulla. 

Dag 3:

Frokost. Denne dagen skal vi bestige Sigiriya, en klatretur med ca. 1200 trapper. Turen tar mellom 1,5 til 3 timer. Vel fremme blir vi premiert med en fantastisk utsikt. 
Denne dagen reiser vi også til Kandy, og vi stopper innom krydderhagen i Matale og ved et utsiktspunkt for å nyte utsikt over hele byen. 
I Kandy får vi en guidet gåtur gjennom byen. Her kan vi se de kjente handlegatene, den gamle jernbanestasjonen og edelstensmuseet. Vi får også besøke det hellige tempelet Sri Dalada Maligwa. På kvelden får vi et kulturellt show fra tradisjonelle Sri Lankiske dansere.
Vi avslutter dagen med middag. Vi bor på  hotell i Kandy.

Dag 4:

Frokost. På denne dagen skal vi på en unik togtur som tar oss gjennom frodig natur fra Kandy til Ella, en liten landsby omringet av høye fjell og en utsikt som kan slå pusten fra deg.  Togturen tar rundt 6 timer. Ved ankomst Ella får vi en guidet tur rundt i byen og vi tar turen til Ella Gap hvor man kan se hele veien ned til havet på klare dager. I tillegg går vi en kort tur til little Adam’s peek.
Vi overnatter på hotell i Ella. 

Dag 5:

Frokost. På den 5 dagen skal vi besøke en teplantasje, hvor noe av verdens beste te blir laget. Her vil vi få lov til å være med på plukking av teblader før vi besøker fabrikken hvor en ansatt vil forklare prosessen med fermentering, rulling, tørking, skjæring, sikting og sortering av te. Vi tar videre turen til havnebyen Galle. Her er det lagt opp til et bespøk på fortet og gamlebyen før vi reiser videre til vår villa for resten av oppholdet. 

Dag 6-12:

Vi våkner i vår sjarmerende villa. Her har vi halvpensjon inkludert og det er lagt opp til daglige yoga/treningsøkter med Bente og Ann Christin.
En av dagene får vi også et privat matkurs med tradisjonell Sri Lankisk mat i villaen.  Her skal vi bare nyte tilværelsen, og det er lagt opp til mye egentid. 
På den siste dagen sjekker vi ut og nyter dagen på egenhånd før vi begir oss til flyplassen.

Dag 13:

Ankomst Oslo, Gardermoen dag.


(Med forbehold om endring av program)

Tilbakemelding fra noen av deltakerne:

”Jeg er blitt mye mer bevisst på å roe ned, være tilstede, lytte og puste – ikke bare tenke og jage mot neste gjøremål”.
«Takk for et supert kurs. Veldig nyttig og inspirerende. Jeg føler meg mye mer bevisst og oppmerksom». 
«”Et bra kurs som gjør deg bevisst på enkle grep i hverdagen. Får økt energi, redusert stress og mer tilstedeværelse. Veldig nyttig og verdifullt”.
«Svært nyttig kurs som legger vekt på hvordan vi kan takle utfordringer i det daglige».
«Ekstremt viktig – livsviktig».
«Veldig bra kurs! Velanvendte penger».
”Veldig spennende, og du var utrolig flink til ikke å være dømmende mot oss. Du var også veldig flink til å motivere til små, små steg”.
”Dette har hjulpet meg i bevisstgjøringen av min hverdag og livet, og ikke minst meg selv og min tilstedeværelse i livet. Behagelig og god instruktør som ”normaliserte” dette med Mindfulness, som i utgangspunktet var litt fremmed”.