Yoga, salsa, strand og kultur i Cuba

Yogakurs

NB – Denne turen ble fullbooket og planen var å sette opp ny tur i februar 2021, men pga coronasituasjonen må vi avvente. Mer info kommer etter hvert.

Bli med oss på en spennende reise til Havanna fra 17. til 29. januar 2020! Denne reisen er i samarbeid med Jomfrureiser.

Å komme til Cuba føles som å reise tilbake i tid. Det er eksotisk, fargerikt, vakkert og litt kaotisk. Menneskene er rause og stolte, gatene er fulle av fantastiske biler i alle farger fra 1950-tallet og du er aldri langt unna dans og musikk. Å besøke Cuba føles litt som å være på et meget levende museum. Uansett hvor du snur deg så er det noe spennende å iaktta. Cuba – et land som bare må oppleves! Når dagene er korte, mørke og kalde i Norge er det perfekt å reise til sol og varme på Cuba. Til vakre strender, asurblått hav, palmetrær, vennlige mennesker og en spennende kultur. 

Vi legger opp en reise som inneholder yoga, trening, salsa, ridning, strand, sightseeing, opplevelser og avslapping. Vi skal svette, le og puste hver dag. Det blir en fin balanse mellom aktivitet og hvile, og det blir tilstrekkelig med egentid du selv kan disponere som du ønsker. Du trenger ingen forkunnskaper om salsa, yoga eller annen trening. Du velger selv hvilke aktiviteter du ønsker å delta på.

Den første uken tilbringer vi utenfor Havanna og deretter reiser vi på en 3-dagers utflukt til Vinales. 

Den første uken bor vi på hyggelige Mhai yoga retreat som ligger ca. 25 minutter utenfor Havanna like ved stranden. Her disponerer vi et eller to hus avhengig av hvor mange vi blir (det ene har svømmebasseng). Hvorav Havanna sentrum er full av energi, liv og røre så er stedet hvor vi skal bo mye roligere og tilbaketrukket. Det er en nydelig strand bare få minutters gange fra der vi bor. Det er enkelt å komme seg til sentrum av Havanna med buss eller taxi så her får vi det beste av to verdener.

Mhai yoga er ikke preget av luksus, men av sjarm og vennlighet. Stedet drives av fantastiske mennesker som vil ta veldig godt vare på oss. Her får vi et autentisk opphold med alt det innebærer. På Cuba går ofte ikke ting som planlagt, og det er viktig å ha et åpent sinn, være tålmodig og ikke ta ting så høytidelig. Det meste tar litt tid på Cuba.

Mhai Yoga har fokus på kortreist og økologisk mat (hovedsaklig vegatarisk, men vi får også sjømat to dager). Vi blir servert tre deilige måltider om dagen. Hovedkokken Ernesto har jobbet i noen av de beste restaurantene i Havanna. Cubansk kaffe, te og vann er tilgjengelig gjennom dagen uten ekstra kostnad. Gutta på kjøkkenet lager noen nydelige mojitos for de som ønsker det. Enkeltrom er mulig de første 7 nettene her.

 

3-dagers spennende utflukt
Etter en uke i Havanna utforsker vi mer av hva Cuba har å by på. Vi kjører til Vinales som er ca. 3 timer fra Mhai retreat. I Vinales finner vi pastellfargede hus med gyngestoler på verandaene og her er det like vanlig med hest og kjerre som med biler. Mange av bøndene bruker fremdeles okse og plog.

Vinales-dalen ligger på UNESCOS verdensarv-liste og har et fantastisk frodig landskap med kalksteinsklipper, grotter og kaffe- og tobakksplantasjer. Mange av sigarene du får kjøpt på Cuba blir lagd her.

I Vinales er det vanlig å bli med på ridetur eller gåtur i det vakre landskapet. Noen velger å dra på klatretur. Det er også mange som velger å dra på dagsutflukter til den vakre stranden Playa Jutias eller den nydelige øya Playa Levisa. De som ønsker kan også melde seg på salsaundervisning. Mulighetene er mange i Vinales.

I Vinales bor vi i dobbeltrom i casa particulares (hos familier som leier ut rom) og dette er en fin måte å oppleve den cubanske gjestfriheten på. Få rom tilgjenglige så her ar vi ikke enkeltrom tilgjengelig. Men nå er vi blitt godt kjent og det er herlige familier og oftest store rom.


Løsriv deg fra ditt hektiske liv og vend tilbake til enkelthet
En av de viktigste tingene Cuba vil lære deg er motstandskraft og det å være løsningsorientert. Når det for eksempel ikke finnes såpe i butikken flere uker på rad så lager de sin egen. Når strømmen går så legger de seg på gresset og ser på stjernene, eller de setter seg på fortauskanten og skravler med naboen. Cubanere er vant til at ting vi tar for gitt ikke er tilgjengelig. En uke er det kanskje ikke egg å få tak i, den neste uka får en ikke tak i mel. Men livet går videre, og Cubanere har en unik evne til å akseptere slike ting uten å la seg irritere. De er flinke til å leve i nuet, og til å finne gleden i de små øyeblikkene. De klarer seg med lite og gjør det beste ut av enhver situasjon.


Yoga, salsa og trening på reisen
Ann-Christin vil undervise i dynamisk vinyasa/asthanga yoga samt Yin yoga mens Bente vil undervise i rolig Mediyoga. I tillegg kommer vi til å ha noen effektive 30 minutters økter med puls og styrke etterfulgt av stretch for de som ønsker det. Det blir også salsaundervisning en dag hvor alle får hver sin dansepartner og vi skal også på ridetur (for de som vil) og gåtur i nydelig landskap.

I tillegg til yoga og trening ledet av Bente og Ann-Christin vil vi også få yogaundervisning av «gudfaren av cubansk yoga» – fantastiske Eduardo Pimentel (som er godt opp i 70-åra).
Du trenger ingen forkunnskap om yoga eller andre treningsformer, vi tilpasser til alle. Du velger selv hva du ønsker å delta på.


Reisen passer for deg som:

 • Vil oppleve sol, varme og sand mellom tærne i januar
 • Vil oppleve en ny kultur, vennlige mennesker og spennende omgivelser
 • Ønsker avkobling og fokus på deg selv i en hektisk hverdag
 • Er nysgjerrig på yoga eller vil videreutvikle din egen praksis
 • Liker å reise i mindre grupper ( vi blir maks 16 personer)
 • Har et åpent sinn, er vennlig og inkluderende og ikke tar ting så høytidelig (Cuba er ikke et «vanlig» ferieland, vi må være litt fleksible :))


Våre ledere: Bente og Ann-Christin

 

Ann-Christin Hansen har bred utdanning i ernæring, coaching, kommunikasjon og pedagogikk. Erfaring fra legemiddelbransjen og treningsbransjen. Jobber nå som foredragsholder og coach i privat- og bedriftsmarkedet. Foreleser om kosthold, kommunikasjon og selvledelse. Hun har utviklet EQU konseptet og matproduktene som er ett resultat av at hun selv har opplevd utfordringer med helsa.
Ann-Christin har en ekstra lidenskap for maten og mennesket!

Bente Kristensen er NLP-coach, helsecoach, mindfulness-instruktør, Mediyoga-instruktør samt Mediyoga stress og utbrent coach. I tillegg har hun 8 års universitetsutdanning innen internasjonale forhold, PR og kommunikasjon. Bente driver firmaet Livsendring, og tilbyr coaching, mental trening og kurs. Hun jobber også som coach og kursholder på Idrettens Helsesenter. Bente elsker å reise, og hun brenner for å dele sin passion med flere mennesker.

Håper du har lyst til å bli med oss. Vi gleder oss enormt! Reisen er åpen for menn og kvinner.

Pris og hva er inkludert?

Pris: 26,950 kroner

Inkludert:

 • Fly tur/retur Oslo – Havanna med mellomlanding
 • 7 overnattinger i dobbeltrom på Mhai yoga retreat utenfor Havanna
 • 3 måltider om dagen den uka vi er på Mhai retreat (de fleste vegetariske men sjømat er også tilgjengelig et par ganger).
 • Kaffe, urtete og vann mens vi er på Mhai retreat.
 • Sightseeing og lunsj i Havanna en dag. Vi blir kjørt i gamle nostalgiske amerikanske biler.
 • Daglig trening (ulike former for yoga, puls -og styrketrening, stretch, salsa, ridning og gåtur).
 • Transport tur/retur Havanna – Vinales
 • 3 overnattinger i dobbeltrom i Vinales (totalt 10 netter på Cuba)
 • 3 frokoster i Vinales
 • 2 lunsjer i Vinales
 • 2 ledere med fra Norge som underviser i yoga og tar reiseleder ansvar
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 13 


Påmelding

https://www.jomfrureiser.no/cuba-havanna-yoga-salsa-strand-og-kultur-i-fellesskap 


Spørsmål?

Kontakt Bente Kristensen på bentekristensen@rocketmail.com eller

926 17 106.