Mediyoga

MediYoga
MediYoga er utviklet i Sverige og målet er blant annet å forebygge sykdom og helseplager. Mediyoga passer for alle mennesker. Det er en myk, meditativ yoga med pusteøvelser, myke og enkle bevegelser og meditasjon. For kurs i bedrift vil det være fokus på øvelser for nakke, skuldre, rygg og stress. Det er mulig å gjøre de fleste øvelsene sittende på stol om ønskelig.

Det er mye forskning på MediYoga, blant annet på stress, rygghelse, høyt blodtrykk og hjerterehabilitering. En publisert studie fra 2013 på Karolinska Instituttet sammenlignet MediYoga, tradisjonell fysioterapi og besøk hos ryggspesialist. Resultatet viste at MediYoga er den mest kostnadseffektive metoden mot uspesifiserte ryggsmerter.

En svensk studie ved hjerteintensiven på Danderyds sykehus i Stockholm viste tydelig at MediYoga minsker risikoen for hjerteinfarkt. Siden januar 2010 har Danderyds sykehus brukt Medisinsk Yoga som en regulær del av rehabiliteringen av sine hjertepasienter.
Det er også dokumentert effekt på at MediYoga kan bidra til å redusere stress. 

Kurs i bedrifter

Livsendring tilbyr kurs i Mindfulness og MediYoga for bedrifter. En kan velge mellom rene kurs i enten Mindfulness eller Mediyoga eller en kan velge en kombinasjon (anbefalt). Kombinasjonskursene består av forelesninger, praktiske øvelser og refleksjon og dialog blant kursdeltakere.

Kursene kan skreddersys til ulike grupper og bedrifter, og varigheten kan variere fra halvdagskurs til kurs som går over flere uker (anbefalt). Det er også mulig med en-til-en trening i Mindfulness og/eller Mediyoga.

 

Eksempler på kurs og pris (pris kan variere avhengig av hvor bedriften befinner seg). Nye kunder får 25% rabatt på prisene under.

Kurs over 5 uker i Mindfulness og Mediyoga (ca. 2,5 timer per gang)
Pris: 27,000, –
Det anbefales å holde antall deltakere til under 15 stk for tettere oppfølging, men det kan også være større grupper.

Mediyoga over 5 ganger (ca. en time per gang)
Pris: 7,500, –

Mindfulness-kurs over 4 uker (ca. 2 timer per gang)
Pris: 24,000, –
Det anbefales å holde antall deltakere til under 15 stk for tettere oppfølging, men det kan også være større grupper.

Mindfulness- og Mediyoga-kurs over en halv dag (ca. 4 timer)
Pris: 10,000, –

 

Ta kontakt med Bente Kristensen for mer informasjon:
Epost: bentekristensen@rocketmail.com
Mobil: 926 17 106

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbakemelding fra noen av deltakerne:

”Jeg er blitt mye mer bevisst på å roe ned, være tilstede, lytte og puste – ikke bare tenke og jage mot neste gjøremål”.
“Takk for et supert kurs. Veldig nyttig og inspirerende. Jeg føler meg mye mer bevisst og oppmerksom”. 
“”Et bra kurs som gjør deg bevisst på enkle grep i hverdagen. Får økt energi, redusert stress og mer tilstedeværelse. Veldig nyttig og verdifullt”.
“Svært nyttig kurs som legger vekt på hvordan vi kan takle utfordringer i det daglige”.
“Ekstremt viktig – livsviktig”.
“Veldig bra kurs! Velanvendte penger”.
”Veldig spennende, og du var utrolig flink til ikke å være dømmende mot oss. Du var også veldig flink til å motivere til små, små steg”.
”Dette har hjulpet meg i bevisstgjøringen av min hverdag og livet, og ikke minst meg selv og min tilstedeværelse i livet. Behagelig og god instruktør som ”normaliserte” dette med Mindfulness, som i utgangspunktet var litt fremmed”.