Yoga, trening, kultur og strandliv på Sri Lanka

NB – Denne turen arrangeres også i oktober/november 2020 men endelig dato er ennå ikke bestemt. Ta kontakt om du er interessert.

 

Yoga, trening, kultur og strandliv på Sri Lanka

15.-25. november 2019


Bli med oss på en eksotisk reise til vakre Sri Lanka i januar. Når dagene er korte, mørke og kalde i Norge er det perfekt å reise østover til sol og varme. Til vakre strender, asurblått hav, palmetrær, vennlige mennesker og en spennende kultur. Til varm sand mellom nakne tær, lyden fra bølgene fra havet og ro fra hverdagsmas og jag. Endelig egentid i velbehag. Hvor sansene danser i møte med en ny verden, av smak og lukt fra krydder og frukt. Våre ledere Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen gleder seg til å dele sine kunnskaper med deg!

 

Oppdag Sri Lanka: 

Sri Lanka er ikke så stor i størrelse, men stor på opplevelser og sjarm. Landet er blant annet kjent for sine endeløse strender, gjestfrihet, vakre templer, teplantasjer, fjell, jungel, yrende dyreliv, curry, naturopplevelser og behagelige tropiske klima.  Sri Lanka har vært underlagt Portugal, Nederland og Storbritannia, og landet ble først uavhengig i 1948. Sri Lanka gjennomgikk en 26 år lang borgerkrig fra 1983-2009. Siden det ble fred har landet blitt et ettertraktet reisemål, men Sri Lanka er på mange måter fremdeles urørt.

 

Her skal vi bo: 

Vi bor i en sjarmerende, herskapelig villa i kolonistil ved stranden. Stedet er spesielt tilrettelagt for yoga, mindfullness og ro. Det ayurvediske preget, den sunne maten, atmosfæren og også massasjen du kan unne deg her vil gi deg innblikk i hva en helhetlig og balansert livsstil kan være.

Du kan sitte på balkongen og iaktta bølgene som ruller innover stranden, stjernehimmelen, landsbylivet eller de sjarmerende togene som passerer forbi. Du kan krølle deg sammen og lese en bok i skyggen av et tre eller ta deg en dukkert i svømmebassenget eller i sjøen.

Det er kun 9 rom i villaen og vi disponerer hele villaen. Det er store dobbeltrom og god plass til å dele 2 – og også 3 om man ønsker det.  Villaen er perfekt plassert midt mellom historiske Galle og surfeparadiset Hikkaduwa. Det er bare å hoppe i en tuk tuk for å utforske de nærliggende områdene.  Og ja det er gratis wifi på huset…

 

Hikkaduwa og Galle:

Hikkaduwa er kjent for vakre strender, surfing, snorkling, dykking og skilpadder, og er en favoritt for besøkende til Sri Lanka. I Hikkaduwa finner du hyggelige strandrestauranter, barer, templer og shoppingmuligheter. Restaurantene serverer deilig sjømat. På 70-tallet var Hikkaduwa kjent som et hippi-paradis. Stedet har en deilig avslappende atmosfære selv om det også er liv og røre der. 

Kystbyen Galle er vel verdt et besøk. Å vandre rundt i Fort Galle, som har plass på Unescos verdensarvliste, er som å reise tilbake i tid. Stedet er full av historie, spennende arkitektur, restauranter, små butikker og trange gater. Du finner moskeer, templer og kirker, og du kan vandre på murvollene rundt hele byen og iaktta folkelivet. Det er også spennende å besøke fiskemarkedet ved stranden i Galle. På stranden kan du se fiskerne i arbeid.

 

Om reisen:

Vi vil praktisere dynamisk vinyasa/asthanga yoga, rolig Mediyoga og mindfulness samt ulike treningsformer som får pulsen opp (bootcamp, zumba og afrodans). Du trenger ingen forkunnskap om yoga eller andre treningsformer, vi tilpasser til alle. Du velger selv hva du ønsker å delta på.  Ann-Christin og Bente er begge lidenskapelig opptatte av å jobbe med hele mennesket for å finne balansen i livet. Vi vil under oppholdet holde foredrag om mindfulness samt sammenhengen mellom maten vi spiser og det mentale. Vi ønsker at du skal få ny kunnskap om deg selv, kroppen din og hvordan du kan finne det som er sunn livsstil for deg.

Det blir en fin balanse mellom aktivitet og hvile, og det blir tilstrekkelig med egentid du selv kan disponere som du ønsker. Vi vil foreslå ulike utflukter gjennom oppholdet, og alle som ønsker er velkomne til å delta (betales direkte). Rammene for reisen er at alle som reiser skal føle seg trygge og ivaretatt samt at vi skal ha det gøy sammen. 

 

Reisen passer for deg som:

–    Vil oppleve sol, varme og sand mellom tærne i januar
–    Oppleve en ny kultur, vennlige mennesker og vakre omgivelser
–    Trenger ro og fokus på deg selv i en hektisk hverdag
–    Vil lære mer om en sunnere livsstil
–    Trenger en kickstart på det nye året med fysisk og mental trening
–    Er nysgjerrig på yoga eller vil videreutvikle din egen praksis

 

Våre ledere:

Ann-Christin Hansen har bred utdanning i ernæring, coaching, kommunikasjon og pedagogikk. Erfaring fra legemiddelbransjen og treningsbransjen. Jobber nå som foredragsholder og coach i privat- og bedriftsmarkedet. Foreleser om kosthold, kommunikasjon og selvledelse. Hun har utviklet EQU konseptet og matproduktene som er ett resultat av at hun selv har opplevd utfordringer med helsa. 
Ann-Christin har en ekstra lidenskap for maten og mennesket! 

Bente Kristensen er NLP-coach, helsecoach, mindfulness-instruktør, Mediyoga-instruktør samt Mediyoga stress og utbrent coach. I tillegg har hun 8 års universitetsutdanning innen internasjonale forhold, PR og kommunikasjon. Bente driver firmaet Livsendring, og tilbyr coaching, mental trening og kurs. Hun jobber også som coach og kursholder på Idrettens Helsesenter. Bente elsker å reise, og hun brenner for å dele sin passion med flere mennesker.

Vi gleder oss til å hilse deg velkommen!

 

Pris: 24,800

 Inkludert i reisen
● Fly tur/retur Oslo – Colombo
● Bagasje og mat ombord
● Del i dobbeltrom i privat villa
● Frokost og middag daglig
● Daglige treningsøkter med våre norske ledere
● Foredrag og motivasjon
● To norske treningsledere som er med fra Norge t/r
● Utfluktsforslag
● Medlem i Reisegarantifondet

 

Spørsmål?
Ta kontakt med Bente Kristensen på 92617106 eller bentekristensen@rocketmail.com

 

Program

Dag 1
16.10:    Avreise fra Oslo Gardermoen. Vi bytter fly i Doha.

Dag 2
09.20:    Vi ankommer Colombo. Vi blir hentet i buss og kjørt til Villa de Zoysa hvor vi skal bo i Boossa, ca. to timer fra Colombo.
13.00:    Lunsj
14.00:    Egentid til for eksempel avslapping på stranden, en høneblund på rommet, en tur langs stranden eller en lesestund i skyggen.
18.15:    Nyte solnedgangen 
19.30:    Velkomstmiddag hvor vi også går igjennom programmet for oppholdet og blir kjent med hverandre.

Dag 3
08.00:    Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)
09.30:    Frokost
10.30:    Foredrag om mindfulness
12.00:    Vi foreslår en utflukt til de vakre strendene i Hikkaduwa (ca. 15 minutter unna). Her kan en for eksempel snorkle, dykke, se skilpadder, shoppe eller slappe av på stranden. Vi spiser også lunsj på en strandrestaurant her. Utflukten er ikke inkludert og den enkelte betaler for transport, lunsj og eventuelle andre aktiviteter.
18.15:    Nyte solnedgangen 
19.30:    Middag

Dag 4
08.00:    Bootcamp
09.30:    Frokost
10.30:    Foredrag om sammenhengen mellom maten vi spiser og det mentale
12.00:    Vi foreslår en utflukt til de vakre strendene i Hikkaduwa (ca. 15 minutter unna). Her kan en for eksempel snorkle, dykke, se skilpadder, shoppe eller slappe av på stranden. Vi spiser også lunsj her. Utflukten er ikke inkludert og den enkelte betaler for transport, lunsj og eventuelle andre aktiviteter.
18.15:    Mediyoga i solnedgang
19.30:    Middag

Dag 5
08.00:    Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)
09.30:    Frokost
10.30:    Egentid til strand, massasje og avslapping
13.30:    Vi foreslår en utflukt til historiske Fort Galle (ca. 15 minutter unna). Vi kan for eksempel vandre i de smale gatene og på murvollene, spise lunsj og besøke markeder. Utflukten er ikke inkludert og den enkelte betaler for transport, lunsj og evt andre aktiviteter.
18.15:    Mindfulness-øvelser i solnedgang
19.30:    Middag

Dag 6
08.00:    Zumba
09.30:    Frokost
1030: Vi foreslår en utflukt til nydelige Unawatuna (ca. 25 minutter unna).  Her kan vi for eksempel svinge oss i en huske under en palme på vakre Dalawella Beach, oppleve de kjente fiskerne som sitter på stylter og fisker, gå tur langs vakre Jungle Beach, besøke en skilpaddefarm, shoppe og spise lunsj på en av de hyggelige strandrestaurantene. Utflukten er ikke inkludert og den enkelte betaler for transport, lunsj og evt andre aktiviteter.
19.30:    Middag

Dag 7
08.00:    Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)
09.30:    Frokost
10.30:    Vi foreslår en utflukt til en teplantasje (ca. 40 minutter innover i landet). Vi kan også stoppe på en kanelplantasje på veien. Er vi heldige får vi også se de kjente fiskerne som sitter på stylter og fisker.
18.15:    Meditasjon i solnedgang
19.30:    Middag

Dag 8
08.00:    Zumba
09.30:    Frokost
10.30:    Egentid til strandliv, shopping, massasje eller utflukter. Kanskje besøk til et tempel?
18.15:    Mediyoga i solnedgang
19.30:    Middag

Dag 9
08.00:    Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)
09.30:    Frokost
10.30:    Egentid til strandliv, shopping, massasje eller utflukter. Kanskje en togtur med det gamle toget?
18.15:    Mindfulness-øvelser i solnedgang
19.30:    Middag

Dag 10
08.00:    Bootcamp
09.30:    Frokost
13.00:    Avreise fra villaen til Colombo. I Colombo spiser vi lunsj, drar på sightseeing, shopper og spiser middag på et bra sted hvor vi også kan hvile og skifte. Vi reiser til flyplassen ved midnatt. Bagasjen vår ligger i bussen hele dagen.

Dag 11
03.55:    Avreise fra Colombo
13.55:    Vi ankommer Oslo Gardermoen
(Med forbehold om endring av program)

Tilbakemelding fra noen av deltakerne:

”Jeg er blitt mye mer bevisst på å roe ned, være tilstede, lytte og puste – ikke bare tenke og jage mot neste gjøremål”.
“Takk for et supert kurs. Veldig nyttig og inspirerende. Jeg føler meg mye mer bevisst og oppmerksom”. 
“”Et bra kurs som gjør deg bevisst på enkle grep i hverdagen. Får økt energi, redusert stress og mer tilstedeværelse. Veldig nyttig og verdifullt”.
“Svært nyttig kurs som legger vekt på hvordan vi kan takle utfordringer i det daglige”.
“Ekstremt viktig – livsviktig”.
“Veldig bra kurs! Velanvendte penger”.
”Veldig spennende, og du var utrolig flink til ikke å være dømmende mot oss. Du var også veldig flink til å motivere til små, små steg”.
”Dette har hjulpet meg i bevisstgjøringen av min hverdag og livet, og ikke minst meg selv og min tilstedeværelse i livet. Behagelig og god instruktør som ”normaliserte” dette med Mindfulness, som i utgangspunktet var litt fremmed”.