Mindfulness-kurs i Oslo i oktober og november (både på dag og kveld)

Sliter du med stress, dårlig søvn, spenninger i kroppen eller fokus og konsentrasjon? Grubler og bekymrer du deg mye? Blir du lett overveldet av alt du må gjøre og kjenner på uro? Er det vanskelig å være tilstede? Er svaret ja på ett eller flere av disse spørsmålene så er sjansen stor for at mindfulness kan være noe for deg!

Mindfulness (oppmerksomhetstrening) er en type mental trening som handler om å være til stede i det som skjer her og nå, og ikke i fortiden og fremtiden som vi altfor ofte er (noe som lett skaper stress). Vi trener med andre ord sinnet til å være til stede i øyeblikket. Med mindfulness blir vi blant annet bedre kjent med oss selv. Vi blir klar over våre tanker, følelser, reaksjonsmønster, triggere og handlinger. Det er en bevisstgjøring gjennom selvobservasjon. Når vi blir bedre kjent med oss selv kan vi lettere gjøre om på det som ikke er hensiktsmessig og lede oss selv på en god måte.

Det er ikke uten grunn at mindfulness er blitt så populært. Forskning tyder på at mindfulness blant annet kan føre til redusert stress, økt konsentrasjon og fokus, smertelindring, et styrket immunforsvar, økt effektivitet og produktivitet, bedre søvnkvalitet, økt motstandsdyktighet og empati samt bedre livskvalitet.

Stadig flere får øynene opp for mindfulness, og internasjonale selskaper som Google, Apple, SAP og Accenture har lenge sett verdien i å lære opp ansatte i denne metoden. Også i Norge tar flere og flere i bruk mindfulness, både firmaer og privatpersoner. Sykehus bruker mindfulness blant annet i behandling av angstlidelser, depresjon og stressmestring.

På dette kurset vil du få:

  • En god innføring i hva mindfulness/oppmerksomhetstrening er og hvordan å ta det i bruk
  • Kunnskap om stress og hvordan det påvirker oss
  • Større bevissthet på dine tanker, følelser, reaksjonsmønster, triggere og handlinger
  • Kunnskap om hvordan å skru av autopiloten og lede deg selv på en god måte
  • En større bevissthet på hvorfor det er viktig å ha et helhetlig fokus på helse hvor en fokuserer både på mental trening, fysisk trening, kosthold, søvn/hvile og sosiale relasjoner
  • Enkle verktøy du kan bruke i hverdagen for å takle stress, få bedre søvn, være mer til stede og lede deg selv på en god måte

Kurset kombinerer teori med praktiske øvelser (som meditasjon) og refleksjon og dialog blant kursdeltakerne. Etter kurset vil du ha den kunnskapen og de verktøyene du trenger for å fortsette å praktisere mindfulness på egenhånd.

Kursdatoer
Det settes opp kurs både på dagtid og på kveldstid.

Datoer for kveldskurs:
Tirsdag 6. oktober kl. 18 til ca. 20

Tirsdag 13. oktober kl. 18 til ca. 20
Tirsdag 20. oktober kl. 18 til ca. 20

Datoer for kurs på dagtid:
Tirsdag 27. oktober kl. 13 til ca. 15

Tirsdag 3. november kl. 13 til ca. 15
Tirsdag 17. november kl. 13 til ca. 15

Pris: 2150 kroner
Medlemmer av Hodepine Norge får 10% rabatt (www.hodepinenorge.no)

Sted: Oslo Hodepinesenter, Harbitz Torg 11, 0275 Oslo
Trikk 13 stopper rett i nærheten (Hoff) og det er også kort vei til Skøyen stasjon. Det er parkeringsanlegg i tilknytning Harbitz Torg.

Ønsker du mer informasjon om kurset? Kontakt Bente Kristensen på 92617106 / bentekristensen@rocketmail.com eller ta kontakt med Oslo Hodepinesenter.

Påmelding: Send mail med navn, adresse og telefonnummer til bentekristensen@rocketmail.com og oppgi hvilket kurs du ønsker å delta på (dag- eller kveldskurs).

Minimum 5 deltakere/maks 10 deltakere

NB – Dette er et kurs som er åpent for alle, ikke bare for de med hodepine.

StedOslo Hodepinesenter, Harbitz Torg 11 (Hoff/Skøyen)

Pris: 2150 kr

Mer info: Bente Kristensen kan kontaktes på 926 17 106 for mer informasjon. 

 

Tilbakemelding fra noen av deltakerne:

”Jeg er blitt mye mer bevisst på å roe ned, være tilstede, lytte og puste – ikke bare tenke og jage mot neste gjøremål”.
“Takk for et supert kurs. Veldig nyttig og inspirerende. Jeg føler meg mye mer bevisst og oppmerksom”. 
“”Et bra kurs som gjør deg bevisst på enkle grep i hverdagen. Får økt energi, redusert stress og mer tilstedeværelse. Veldig nyttig og verdifullt”.
“Svært nyttig kurs som legger vekt på hvordan vi kan takle utfordringer i det daglige”.
“Ekstremt viktig – livsviktig”.
“Veldig bra kurs! Velanvendte penger”.
”Veldig spennende, og du var utrolig flink til ikke å være dømmende mot oss. Du var også veldig flink til å motivere til små, små steg”.
”Dette har hjulpet meg i bevisstgjøringen av min hverdag og livet, og ikke minst meg selv og min tilstedeværelse i livet. Behagelig og god instruktør som ”normaliserte” dette med Mindfulness, som i utgangspunktet var litt fremmed”.