Jomfrutur til Jomfruland

Jomfruland
Jomfruland
Jomfruland
Blåisvannet

 Jomfrutur til Jomfruland
– Sjelefred, yoga, mindfulness, naturopplevelser og digital detox

(Bente Kristensen og Ann-Christin Hansen arrangerer denne reisen i samarbeid med Jomfrureiser)

20. – 24. juni 2022

 

Endelig får du muligheten til å oppleve sjarmerende Jomfruland med Jomfrureiser! Øya med «jomfruland-tid» hvor det føles som om tiden går sakte og mobilen ikke lengre er like viktig. Her kan du senke skuldrene, finne deg til rette og oppleve sjelefred! Vi skal gjøre yoga og praktisere mindfulness, vi skal utforske den vakre naturen og vi skal ha et døgn i stillhet!

Noen beskriver Jomfruland som det nærmeste en kommer dansk bondegårdsidyll mens andre beskriver det som å reise tilbake til «Livet på Saltkråkan». Det er fantastisk å utforske denne øya til fots eller på sykkel. Det er unike og koselige veier og stier over hele øya som venter på oss. I tillegg egner øya seg perfekt for kajakkpadling, bading, båttur, fisking, dykking, fugletitting og fotografering.

 

Stor variasjon i landskapet på øya
Jomfruland er den største øya i Jomfruland Nasjonalpark, og er en aldri så liten naturperle. Jomfruland nasjonalpark ble opprettet i 2016 og 98 % av arealet i nasjonalparken er sjøområder.

Jomfruland ligger ytterst i skjærgården utenfor Kragerø. Denne vakre øya er ca. 7,5 km lang og 1 km bred på det bredeste. Til tross for relativt beskjeden størrelse er det en særdeles stor variasjon i landskapet på øya. Her finner en alt fra sandstrender til rullesteinstrand, svaberg, jettegryter, eik- og hasselskog, jorder og skogstjern fulle av vannliljer.

Rullesteinstranden på yttersiden av Jomfruland er nesten syv km lang og er den lengste åpne rullesteinstranden ved Skagerrak. Flere av hyttene på øya er bygget med stein, og de mange steingjerdene du vil se er typiske for rullesteinsøya. De er bygd for å regulere dyrenes ferdsel. Du kommer helt sikkert til å se mange kuer mens du er på øya. Fugler også! Jomfruland er faktisk et av de stendene i Norge der det er observert flest ulike fuglearter.

 

Stressfrie dager med innslag av stillhet og digital detox
På Jomfruland ligger alt til rette for å fjerne seg fra stress og prestasjonspress, ved å bare være! Vi skal legge til rette for at du kan ha fokus på deg selv og få tid til å praktisere yoga, mindfulness og utendørs aktiviteter samt å balansere mellom aktivitet og å være i ro.

I løpet av de fire døgnene vi tilbringer på Jomfruland skal vi ha ett døgn i stillhet. Vi skrur da av mobilene (eller setter dem i flymodus) og skrur på sansene. Vi skal øve på tilstedeværelse når vi beveger oss, når vi spiser, når vi hviler o.l. Ann-Christin og Bente kommer til å guide deg gjennom ulike øvelser som du gjør i stillhet og hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med deg selv. Forhåpentligvis vil du oppleve en økt tilstedeværelse og indre ro, og kanskje gir det deg inspirasjon til å «logge» litt mer av i hverdagen.

 

Yoga
Yogaen med Ann-Christin er inspirert av Ashtanga systemet, men er satt sammen til en mer flytende Vinyasa yoga slik at den passer for alle som er helt nye og for mer erfarne Yogiser. Denne formen for yoga gir styrke og fleksibilitet både fysisk og mentalt.

Bente underviser i Mediyoga som består av veldig enkle og rolige øvelser. Det blir fokus på øvelser som er spesielt gode for nakke, skuldre, rygg og stressreduksjon. De fleste øvelsene gjøres sittende eller liggende. Meditasjon er også en del av Mediyoga.

Yogatimene passer både for nybegynnere og de mer erfarne.

 

Her skal vi bo
Under oppholdet på Jomfruland skal vi bo nord på øya på DNT Øitangen. Stedet ligger idyllisk til ved havet og badestrender, og består av et hyttetun med fire hus omkranset av vakker natur. Her finnes til og med et lite skjul som naturlig nok heter «Jomfruskjulet».

Rundt Øitangen er det flotte sykkelmuligheter. En kan også vandre på oppmerka stier og besøke fugletårnet for storslått utsikt over havet, resten av øya og fastlandet i det fjerne. I tillegg er det gode padleforhold, og om du har våttkort kan du leie kajakker på Øitangen. Om du ikke har våttkort kan du som gjest låne gratis robåter. Forhåpentligvis er det så varmt at vi også kan slappe av på stranda.


Hvordan komme seg til Øitangen og Jomfruland
Det er lett adkomst til Jomfruland med ferge fra Kragerø. Ferjene og hurtigbåten Perlen går fra Kragerø til Tårnbrygga på Jomfruland. Tårnbrygga ligger ca. 2,5 km fra Øitangen. Det anbefales å gå til fots og bruke god tid, men du kan ha med deg sykkel på ferga eller leie en ved Tårnbrygga på Jomfruland. Ved sykkelutleien, ved Hovedveien ovenfor Tårnbrygga, har DNT et par lette, små dratriller til bagasje som kan lånes etter avtale.

Du kan ikke ha med deg bil til Jomfruland.

Dersom du kommer fra områder i retning Drammen/Oslo er det raskeste å kjøre til Valle i Bamle og ta taxibåt derfra direkte til Øitangen. Det beste er om flere avtaler å ankomme samtidig sånn at en kan spleise på taxibåt.

 

PROGRAM

MANDAG 

Vi ankommer Øitangen på Jomfruland og innlosjeres i våre rom. Innsjekk fra klokken 16. Det er mulig å ankomme tidligere og sette fra seg bagasjen.

1900 Velkomstmiddag 


TIRSDAG

0800 Morgenyoga med Ann-Christin

0845 Yogafilosofi og pusteteknikk (Pranayama)

0930 Frokost

1000 Egentid hvor en f.eks. kan utforske øya til fots eller på sykkel, leie kajakk, slappe av på stranda eller lese en god bok.

1600 Foredrag om mindfulness med Bente. Vi forbereder oss på å gå inn i stillhet. Etter foredraget går vi inn i stillhet i ett døgn.

1815 Mediyoga med Bente (Bente guider men alle andre er i stillhet)

1930 Felles middag i stillhet

 

ONSDAG

0800 Morgenyoga og pust (pranayama) med Ann-Christin (Ann-Christin guider men alle andre er i stillhet)

0930 Frokost i stillhet

1000 Egentid hvor en f.eks. kan utforske øya til fots eller på sykkel, leie kajakk, slappe av på stranda eller lese en god bok (husk at alt foregår i stillhet)

1715 Vi bryter stillheten og møtes for refleksjon

1815 Mediyoga og meditasjon med Bente

1930 Felles middag

 

TORSDAG

0800 Morgenyoga med Ann-Christin

0930 Frokost

1000 Egentid

1815 Mediyoga med Bente

1930 Felles middag

FREDAG

0800 Morgenyoga med Ann-Christin

0930 Frokost

1200 Utsjekk, men vi kan sette fra oss bagasjen og nyte dagen.

 

PRIS: 8,650,-

Inkludert:

  • Innkvartering i valgt rom (enkeltrom er sovealkove, det finnes også 4 manns rom om man reiser sammen en liten jentegjeng)
  • Sengetøy
  • Egen kokk som tilbereder frokost og middag
  • Nistepakke til lunsj (smøres selv ved frokosten)
  • Morgenyoga hver dag med Ann-Christin
  • Mediyoga med Bente
  • Foredrag med Bente og Ann Christin
  • Sosialt fellesskap med andre jenter
  • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

MER INFORMASJON
Kontakt Bente Kristensen på 926 17 106 eller bentekristensen@rocketmail.com

PÅMELDING
Påmelding gjøres til Jomfrureiser
: https://www.jomfrureiser.no/jomfruland/yoga/mindfulness/avslapping#oversikt

 

Jomfruland
Jomfruland
Jomfruland
Jomfruland