Mindfulness for bedrifter

Mindfulness – fokus stressmestring – bevissthet – selvledelse – velvære

Ønsker dere å ta vare på de ansatte og investere i deres helse og velvære? Kanskje har dere ansatte som sliter med stress, slitenhet, prestasjon, dårlig søvn, spenninger i kroppen eller fokus og konsentrasjon? Eller kanskje ønsker dere å forebygge dette? I så fall kan et mindfulness-kurs være midt i blinken.

Mindfulness (oppmerksomhetstrening) er en type mental trening som handler om å være til stede i det som skjer her og nå, og ikke i fortiden og fremtiden som vi altfor ofte er (noe som lett skaper stress). Vi øver oss på å legge merke til hva som skjer i øyeblikket i sinnet, kroppen og det ytre miljøet med en holdning av nysgjerrighet og vennlighet.

Med mindfulness blir vi bedre kjent med oss selv. Vi blir klar over våre tanker, følelser, reaksjonsmønster, triggere og handlinger, og vi kan da lettere gjøre om på det som ikke er hensiktsmessig og lede oss selv på en god måte. Bevissthet og selvledelse er viktige komponenter i mindfulness.

Ikke så enkelt som det høres ut
Det høres kanskje enkelt ut å være til stede, men det er ikke nødvendigvis lett. Ofte når vi ankommer et møte eller er i en samtale så er kroppene våre på et sted mens tankene våre er et helt annet sted. Vi er altså fysisk til stede men ikke mentalt. Vi tenker på hva som skjedde i går eller kanskje vi bekymrer oss for et møte vi skal ha dagen etter. Da er vi ikke til stede og det er mye vi går glipp av. Det påvirker prestasjonen vår og i tillegg skaper vi også mer stress.

Forskning
Det er ikke uten grunn at mindfulness er blitt så populært. Forskning tyder på at mindfulness blant annet kan føre til redusert stress, økt konsentrasjon og fokus, smertelindring, et styrket immunforsvar, økt effektivitet og produktivitet, bedre søvnkvalitet, økt motstandsdyktighet og empati samt bedre livskvalitet.

Stadig flere får øynene opp for mindfulness, og internasjonale selskaper som Google, Apple, SAP og Accenture har lenge sett verdien i å lære opp ansatte i denne metoden. Også i Norge tar flere og flere i bruk mindfulness, både firmaer og privatpersoner.


På mindfulness-kurs vil dere få:

 • En god innføring i hva mindfulness/oppmerksomhetstrening er og hvordan å ta det i bruk
 • Kunnskap om stress og hvordan det påvirker oss
 • Større bevissthet på tanker, følelser, reaksjonsmønster, triggere og handlinger
 • Kunnskap om hvordan å skru av autopiloten og lede en selv på en god måte
 • En større bevissthet på hvorfor det er viktig å ha et helhetlig fokus på helse hvor en fokuserer både på mental trening, fysisk trening, kosthold, søvn/hvile og sosiale relasjoner
 • Enkle verktøy en kan bruke i hverdagen for å takle stress, få bedre søvn, øke fokus, være mer til stede og lede en selv på en god måte

Kurset kombinerer teori med praktiske øvelser (som meditasjon) og refleksjon og dialog blant kursdeltakerne. Etter kurset vil du ha den kunnskapen og de verktøyene du trenger for å fortsette å praktisere mindfulness på egenhånd.

  Kurset kan skreddersys til ulike grupper og bedrifter, og varigheten kan variere fra halvdagskurs til kurs som går over flere uker (anbefalt). Mediyoga kan også inkluderes i mindfulness-kurs om ønskelig (en veldig fin kombinasjon). Kursene kan holdes både online og ved personlig oppmøte.

  Ta kontakt med Bente Kristensen for mer informasjon:
  Epost: bentekristensen@rocketmail.com
  Mobil: 926 17 106

  Bente Kristensen